Goveje meso

Zakaj kupovati meso na kmetiji?

Z nakupom lokalno pridelanega mesa ne kupujete le bolj kakovostnega in svežega izdelka, ampak pripomorete tudi k razvoju slovenskega gospodarstva in kmetijstva. Pomembno je, da se zavedamo, da slovensko meso zagotavlja višje standarde na vseh področjih pridelave, torej od samega ravnanja z živalmi pa vse do izjemne kakovosti končnega izdelka.

Slovenski kmetje, ki se ukvarjamo s pridelavo mesa, smo podvrženi strogim kontrolam, ki ne zagotavljajo le kakovostnega mesa, ampak tudi spoštljivo ravnanje z živalmi na kmetiji.


Zakaj meso kupiti pri nas? Naravna, doma pridelana krma daje veliko bolj kakovostno meso kot s krmili iz farmske reje. Krma za naše živali vsebuje doma pridelano seno in svežo travo iz travnikov brez gnojenja z umetnimi gnojili, domača žita (koruza, ječmen, oves, tritikala), dokupujemo le mineralno vitaminske mešanice, ki dajejo živalim nujno potrebne snovi, ki jih z našo krmo ne morejo dobiti.

Domača reja Tuja reja za trgovske verige
Pomambna je kakovost Pomembna je čim nižja cena
Žival je pod stalnim nadzorom Žival je le številka
Krma: seno, trava, žita - 0% GSO, naravna zdravila
Primer: zdravljenje driske - s čajem prekuhanega hrastovega lubja
Krma: koruzna silaža z dodatki za siliranje, UREA, GSO žita iz uvoza, preventivni antibiotiki
Primer: zdravljenje driske - sintetični probiotiki v obliki bolusov
Živali so rojene na kmetiji. Živali pridejo iz uvoza - Romunija, Poljska, Madžarska
Kratek transport do klavnice - max 30km Dolgi prevozi - tudi preko 1000km
Naravno meso, brez injeciranih dodatkov, ojačevalcev okusa, arom Dodatki za podaljševanje trajnosti, barve, ojačevalci okusa, ...Prisegamo na pašno rejo! Na paši imamo plemenske telice, krave in bike, takoj, ko nam vreme to dopušča, se pravi nekje od sredine aprila pa vse do zime.

Kako skrbimo za zdravje živali? Za zdravje naših živali skrbimo vsakodnevno že z jutranjim opazovanjem, ki se začne ob petih zjutraj pri molži. Pozorni smo na prav vsako žival, kako se obnaša, morda šepa ali sunkovito diha in že pri najmanjši opazki je potrebno takojšnje ukrepanje. Če pri kakšni od živali opazimo nenavadno vedenje, pokličemo lokalnega veterinarja.

Aktualne ponudbe:


Na voljo od petka, 1.2.2019 do nedelje, 3.2.2019 oz. do odprodaje zalog.

Zakaj kupiti meso na kmetiji?

  • Svežina in visoka kakovost
  • Znano poreklo - rojeno, vzrejeno in zaklano v Sloveniji
  • Naravna krma, 0% sintetičnih krmil ali dodatkov, krma brez GSO
  • Kratke poti (do 30km) - manj stresa za živali
  • Ugodna cena
  • Ohranjanje delovnih mest in narave