Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletnega portala Birtovi - Pr' Birtovih | turistična kemtija v lasti kmetije Birtovi, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).


Pravico do nakupa v spletni trgovini kmetije Birtovi imajo prijavljeni člani in tudi gosti. Kupci se lahko prijavijo v spletno trgovino tako, da označijo ustrezno polje pri prvem izpolnjevanju podatkov v košarici.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vedno zagotovil pravilne informacije, kot so: – podatki podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
– kontaktni naslovi, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
– dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani je dostopen v določenem roku),
– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
– pogoji dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
– način plačila in dostave,
– časovna veljavnost ponudbe,
– rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
– pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Plačilo je možno z gotovino ob prevzemu pošiljke od kurirja ali z gotovino osebno na kmetiji. Možno je tudi plačilo po predračunu. Račun je priložen pošiljki.

Vse cene vsebujejo DDV in so v evrih (€). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov).

Kupec si izbere artikel in s klikom na košarico doda artikel v košarico. Pred oddajo naročila je potrebno pregledati vsebino košarice. Nato se naročilo potrdi s klikom na blagajno. Tukaj je potrebno izpolniti vaše osebne podatke in naslov za dostavo. Potrditi pa je treba pogoje poslovanja, kar pomeni, da se strinjate z njimi. Cene navedene na spletni strani vključujejo poštnino.

Naročeno blago, ki je na zalogi, je v Sloveniji dostavljeno v roku 3 delovnih dni po prejemu naročila. Dobava blaga v tujino pa je v roku 10 delovnih dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi, je dobavni rok do 15 delovnih dni po prejemu naročila. V primeru, da izdelka ni na voljo, vas bomo o tem obvestili pisno na vaš elektronski naslov.

Blago naročeno v spletni trgovini trgovina.pr-birtovih.si dostavljamo s pogodbenim partnerjem. Možen je tudi osebni prevzem naročenega blaga na kmetiji Birtovi, Prešnica 39, 6240 Kozina. V primeru poškodbe blaga med prevozom se obrnite na ponudnika, ki bo odpravil nastali problem v najkrajšem možnem času tako, da boste prejeli brezhiben izdelek.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004). Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani pr-birtovih.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.
Varovanje podatkov: ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Podatki uporabnikov naše spletne strani v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@pr-birtovih.si ali po klasični pošti na naslov: Kmetija Birtovi, Prešnica 39, 6240 Kozina. Ponudnik mora v petih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.