0

Vaša košarica

Košarica je prazna.
Pr' Birtovih | kmetija - sirarna - turistična kmetija

Zgodba našega mleka

Vse se začne z zdravimi srečnimi kravami 🙂

Na naši kmetiji redimo 18 glav Jersey in Lisastega goveda, ki se večino leta prosto pase na s soncem obsijanih, neokrnjenih kraških pašnikih. Naše prizadevanje za dobrobit živali potrjuje vključenost kmetije v ukrep Dobrobit živali, ki ga preverja Agencija republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Pomen kakovostne krme za zdravje živali in kakovostno mleko

Nič ne prepuščamo naključju. Ves postopek naše pridelave je podprt z beleženjem kakovosti skozi celoten proizvodni proces.
S pomočjo evidenc in laboratorijskih testiranj ustvarjamo bazo znanja, s katero se bolje prilagajamo naravi in nadaljnji obdelavi zemljišč, z namenom pridelave najkakovostnejše krme.
Kakovostna krma ni pomembna samo za zdravje živali ampak tudi za kakovostno mleko in njega proizvode.

Živali v zimskem času krmimo s senom, ki ga v spomladanskih mesecih pokosimo, skrbno posušimo in spravimo. Kot dodatek za zagotavljanje potreb po energiji dobivajo mleto doma pridelano žito in koruzo.

Molža in predelava

Preprostost je ključna - naše mleko je nepasterizirano, nehomogenizirano, brez antibiotikov in hormonov. Krave se večino leta prosto pasejo in smukajo aromatična kraško-mediteranska zelišča, bogata z eteričnimi olji, kar našemu mleku daje prvovrsten okus in kakovost, ki je ni moč ponarediti. Pozimi jih hranimo s senom in dodatkom žit, ki z minerali in energijo poskrbijo za dobro zdravstveno kondicijo, brez uporabe zdravil.

Dobrodošli v naši sirarni!

kravji odtis
kravji odtis
×