0

Vaša košarica

Košarica je prazna.
Pr' Birtovih | kmetija - sirarna - turistična kmetija

Seme za kalčke - lucerna (alfalfa)

Pakiranje: 50g

2,5  /kos

Opis

Moč narave: Alfalfa ali lucerna

Alfalfa ali lucerna je starodavna rastlina, katero so naši predniki predvsem uporabljali za hranjenje živine. Znanstvene raziskave pa so pokazale, da je rastlina bistveno bolj pomembna za človeka, kot so si mislili naši dedje in babice.

Alfalfa – vir vitaminov in mineralov

Ker lucerna predstavlja pravo bogastvo vitaminov A, C, E in K4. Hkrati pa vsebuje veliko mineralov: kalcij, kalij, fosfor, cink, mangan, baker in železo.

Alfalfa je rastlina, ki v učinkuje zdravilno. Uporabljajo se njeni listi, kalčki in semena. Pomaga pri težavah z ledvicami, mehurjem in prostato, izboljšuje tok urina in pomaga pri težavah z želodcem. Je tudi zanesljiv pomočnik pri zniževanju holesterola, pomaga pri astmi, osteoartritisu in diabetesu.

Vitamin K v lucerni pomaga pri zniževanju nevarnosti nastanka krvnih strdkov. Vsebuje tudi veliko beljakovin, zato je še posebej priporočljiva na vegetarijanskih krožnikih.

Alfalfa vsebuje saponin, ki pomaga odstranjevati toksine, ki povzorčajo vnetje sklepov, zato je še posebej priporočljiva bolnikom z artritisom. Saponin velja za močnega antioksidanta, ki čisti tudi druge organe. Pri razstrupljanju pa pomaga tudi klorofil v listih.

Rastlina regulira krvni tlak in zmanjšuje nevarnost nastanka krvnega in črevesnega raka, če alfalfo uživamo na dnevni bazi.

Uporaba

Pri nas se najpogosteje uporabljajo kalčki. Dostopni so v skorajda vsaki trgovini z zdravo prehrano, lahko pa jih kalite tudi sami. Pri temu si lahko pomagate s kalilnikom, lahko pa se prelevite v samo svojega mojstra in semena namočite v krožniku.

Navodila za kaljenje

Ne glede na to, za katero metodo se boste odločili, semena oziroma novonastale kalčke spirajte z vodo najmanj trikrat na dan. Dokler semena ne vzklijejo, jih hranite v temnem prostoru, nato pa jim privoščite veliko svetlobe. Kalčki bodo nared po štirih do petih dneh. Priporočamo, da jih pripravite doma sami, saj postopek ni zahteven, vi pa boste dobro vedeli, da jeste zdravo in domačo hrano.

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Drugi so poleg tega izdelka kupili tudi:

Seme za kalčke - lucerna (alfalfa)

×