0

Vaša košarica

Košarica je prazna.
Pr' Birtovih | kmetija - sirarna - turistična kmetija

Sirotka

Sladka sirotka. Navadna ali z okusom.

0,8 

Na voljo po naročilu

0,0 
0,0 
  • Skupaj: 0,0 

Opis

Morda je v današnjih časih sirotka zdrsnila med pozabljene dragocenosti preteklih časov, ampak verjamemo, da ne bo več tako, ko boste prebrali šest razlogov, zakaj jo je pametno piti vsak dan. Med drugim je to starodavno zdravilo priporočal tudi Hipokrat.

Sirotko poznamo sladko in kislo. Je tekoči stranski proizvod, ki nastane pri pridelavi sira in jogurta. V njej ostanejo najboljše in najdragocenejše sestavine mleka: vitamina B in E, minerali in mlečni sladkor, ki so pomembni za izgradnjo živčnih povezav v možganih. Zagotavlja pa tudi ekstremno kakovosten vir beljakovin.

Ker je blag in naraven napitek, je primerno živilo za prehrano v vseh življenjskih obdobjih. Da bi lahko občutili maksimalen učinek te dragocene tekočine, ki so jo naše prababice uporabljale kot zdravilo, si jo privoščite nekaj kar vsak dan. Najbolje je, da jo pijete zjutraj na prazen želodec ob zajtrku, učinek pa boste občutili tudi, če jo boste pili čez dan, da se osvežite in povrnete energijo.

Še nekaj razlogov, zaradi katerih je dobro, da sirotko pijete vsak dan:

Najboljše zdravilo za jetra

Zamaščena jetra, hepatitis, zlatenica, poškodovana jetra zaradi alkohola in nezdrave hrane, ciroza – ni bolezni jeter, pri kateri sirotka ne pomaga. Ta skromni napitek vsebuje betalactoglobulin, ki telo oskrbuje z aminokislinami, imenovanimi BCAA, in pomagajo pri boleznih jeter ter bolnikom s cirozo, da lahko živijo dlje in bolje. Če želite očistiti jetra, je najbolje, kar lahko naredite, da sežete po kozarcu sirotke.

Pomaga pri hujšanju

Sirotka vsebuje mnogo beljakovin, ki povečujejo mišično maso in dajejo občutek sitosti pri mali količini kalorij. V 100 gramih sirotke je le 26 kalorij. Glede na to, da je siromašna z maščobami in kalorijami ter bogata s pomembnimi hranljivimi snovmi, je sirotka pomemben del zdrave diete in vsakomur, ki želi zadržati vitko linijo. Beljakovine v sirotki prav tako povišujejo raven hormona, ki zmanjšuje tek, s čimer blaži občutek lakote.

Zmanjšuje stres in občutek utrujenosti

Sirotka spodbuja izločanje serotonina, hormona sreče, tako da zmanjšuje občutek stresa in kronične utrujenosti. Vsebuje tudi alfalactalbumin, ki je bogat s triptofan esencialno aminokislino, poznano po uravnavanju spanja in izboljševanju razpoloženja.

Znižuje krvni tlak

Redna uporaba sirotke prispeva tudi k zdravju krvnega sistema, ker znižuje raven glukoze v krvi in krvni tlak ter tako zmanjšuje tveganje za bolezni srca in krvnih žil.

Uravnava povišane maščobe v krvi

Sirotka se priporoča ljudem, ki imajo težave s povišanimi maščobami v krvi in jim ne uspe nadzirati tega z zdravili in prehrano. Sirotka namreč skoraj pri vseh ljudeh regulira povišani holesterol in trigliceride že po nekaj tednih redne uporabe.

Pomaga tudi pri gradnji mišične mase

Sirotka, tista v prahu, je danes morda najbolj popularna med športniki, ki dragocene lastnosti tega pozabljenega zaklada obilno uporabljajo za gradnjo mišične mase, pa tudi za rehabilitacijo mišic po fizičnih naporih oziroma vadbi.

Dodatne informacije

Alergeni (lahko vsebuje sledi alergenov)

Mleko, Za preverjanje informacij nam pišite

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

×